Cannelloni met spinazie en ricotta
13-02-2014, 15:16
Bijgewerkt op: 14-10-2023, 18:46
Serveer deze cannelloni met spinazie en ricotta recht uit de oven met een lepel olijventapenade en kropsla.
Voor 2 personen
- 250 g diepgevroren spinazie, ontdooid
- 250 g verse ricotta
- 2/3 kop fijngeraspte parmezaankaas (50 g)
- 10 gedroogde cannelloni (100 g)
- 400 g tomatenpassata
- 1 tl basterdsuiker
- 10 blaadjes basilicum, fijngesneden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C (160Ā°C bij heteluchtoven).
- Druk het overtollige vocht uit de spinazie. Doe in een kom met de ricotta en de helft van de parmezaan. Breng op smaak en roer door elkaar.
- Vul de cannelloni met de ricottavulling en leg ze in een kleine ovenschaal.
- Giet de tomatenpassata in een kom en voeg de basterdsuiker, basilicum en versgemalen zwarte peper toe. Roer door elkaar. Giet over de cannelloni en zet 30 minuten in de oven.
- Neem uit de oven en strooi de resterende parmezaan erover. Zet nog 15 minuten in de oven.
- Serveer met spinazie en ricotta met een lepel olijventapenade en kropsla.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier