
Cannelloni met spinazie en ricotta
Voor dit gerecht maak je gebruik van tomatenpassata, een dikke tomatenpuree waarmee je de saus bereidt. Lekker handig.
Voor 2:
250 g diepgevroren spinazie, ontdooid
250 g verse ricotta
2/3 kop fijngeraspte parmezaankaas (50 g)
10 gedroogde cannelloni (100 g)
400 g tomatenpassata
1 tl basterdsuiker
10 blaadjes basilicum, fijngesneden
olijventapenade en botersla bij het serveren
Verwarm de oven voor op 180°C (160°C bij heteluchtoven).
Druk het overtollige vocht uit de spinazie. Doe in een kom met de ricotta en de helft van de parmezaan. Breng op smaak en roer door elkaar.
Vul de cannelloni met de ricottavulling en leg ze in een kleine ovenschaal.
Giet de tomatenpassata in een kom en voeg de basterdsuiker, basilicum en versgemalen zwarte peper toe. Roer door elkaar. Giet over de cannelloni en zet 30 minuten in de oven.
Neem uit de oven en strooi de resterende parmezaan over de cannelloni. Zet nog 15 minuten in de oven.
Serveer met een lepel olijventapenade en botersla.
Keukentip: Wij gebruikten tomatenpassata. Deze dikke tomatenpuree wordt verkocht in de meeste supermarkten en kruidenierszaken. Olijventapenade is een pasta die meestal gemaakt is van zwarte olijven, kappertjes, ansjovis en olijfolie.
Geschikt voor invriezen, niet geschikt voor microgolfoven. Voorbereiding en gaartijd: 50 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier