Voor 4:

450 g gekookte rode bieten

175 g havermoutvlokken

4 el lijnzaad

4 el sesamzaad

4 el maanzaad

2 el olijfolie

1 el balsamicoazijn

1 el komijnzaad

1 el gedroogde rozemarijn

1 el marjolein, 1 el tijm

1 el gerookte paprika

1 el mosterd van Dijon

8 broodjes

Bereidingswijze:

Maak het deeg best een dag op voorhand, of laat het in ieder geval 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

Verwerk de rode bieten tot puree. Meng grondig met de andere ingrediënten. Zet apart.

Maak de volgende dag de burgers (bijvoorbeeld met een cirkelvorm). Bak ze in een pan op een laag tot matig vuur. Serveer met een slaatje van rucola, postelein..., en wat rodevruchtenvinaigrette.

Tip : overgiet de rodebietenburger met ahornsiroop voor een gekaramelliseerd effect.

Voor 4:450 g gekookte rode bieten 175 g havermoutvlokken 4 el lijnzaad 4 el sesamzaad 4 el maanzaad 2 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 1 el komijnzaad 1 el gedroogde rozemarijn 1 el marjolein, 1 el tijm 1 el gerookte paprika 1 el mosterd van Dijon 8 broodjes Bereidingswijze:Maak het deeg best een dag op voorhand, of laat het in ieder geval 2 à 3 uur rusten in de koelkast. Verwerk de rode bieten tot puree. Meng grondig met de andere ingrediënten. Zet apart. Maak de volgende dag de burgers (bijvoorbeeld met een cirkelvorm). Bak ze in een pan op een laag tot matig vuur. Serveer met een slaatje van rucola, postelein..., en wat rodevruchtenvinaigrette. Tip : overgiet de rodebietenburger met ahornsiroop voor een gekaramelliseerd effect.