Burgers van rode biet

Ook rode biet kun je perfect verwerken in vegan burgers. Het bewijs: dit recept.

Voor 4 personen
  • 450 g gekookte rode bieten
  • 175 g havermoutvlokken
  • 4 el lijnzaad
  • 4 el sesamzaad
  • 4 el maanzaad
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 el marjolein
  • 1 el tijm
  • 1 el gerookte paprika
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 8 broodjes

Bereiding

  1. Maak het deeg best een dag op voorhand, of laat het in ieder geval 2 à 3 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwerk de rode bieten tot puree. Meng grondig met de andere ingrediënten. Zet apart.
  3. Maak er de volgende dag schijven van. Bak ze in een pan op een laag tot matig vuur. Tip: Overgiet de burgers van rode biet met ahornsiroop voor een gekaramelliseerd effect.
  4. Serveer met een slaatje van rucola, postelein… en wat rodevruchtenvinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content