Broodpudding met een vegan crème anglaise en veenbessensaus
10 personen
10 personen
Ingrediënten
Broodpudding
Grote klont zachte boter (kokosvet voor de vegan optie)
100 g zelfrijzend bakmeel
150 g witbroodkruim (zuurdesem)
1 mespuntje zout
1 tl muskaatnoot, fijngeraspt
1 tl koekkruiden/speculaaskruiden
1 mespunt kaneel
150 g plantaardig bakvet of kokosvet
200 g bruine basterdsuiker
400 gr gedroogde vruchten (mix rozijnen, dadels, vijgen, veenbessen, enz)
100 g gekonfijte citrusschilletjes, fijngehakt
50 gr amandelen of walnoten
1 kleine appel, geschild
Rasp en sap van 1 grote sinaasappel.
4 el brandy (kan zonder voor niet alcoholische versie)
200 ml donker bier
50 gr chiazaad of 135 ml aquafaba (kikkererwtenvocht)
2 el agavesiroop of esdoornsap of honing
Vegan crème Anglaise
2 el amandelboter
Amandelmelk
Vanillesuiker
Gefermenteerde veenbessensaus
Meng de droge ingrediënten in een kom. Meng de vloeibare ingrediënten in een aparte kom. Los je chiazaad op in 100 ml water. Laat deze 10 minuten staan.
Meng nu alles samen. Stoom au bain marie in de oven gedurende 6 uur. Regelmatig nakijken of er nog genoeg water is in je pot.
Verdun 2 el amandelboter met amandelmelk tot het een romige structuur heeft. Voeg vanillesuiker naar smaak toe. Giet je crème over de broodpudding en leg wat veenbessensaus rond de pudding bij het serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier