1 gevulde butternut pompoen per 3 personen

Ingrediënten

Butternut pompoen

200 gr gerst

200 gr pompoenvlees

50 gr walnoten hazelnoten en cashewnoten

50 gr rozijnen en vijgen

50 gr champignons

20 gr ajuin

1 tl frambozenazijn

50 gr chia zaad

1 el gefermenteerde veenbessen

Gefermenteerde veenbessensaus

3 % zoutoplossing

400 ml veenbessen

Bereidingswijze:

Maak een groentebouillon van de groenten die je nog in de koelkast liggen hebt. (ajuin, prei, wortel en groenterestjes). Gebruik onder andere de groenteschillen van de wortel en het groen van de prei voor het aperitiefhapje.

Kook de gerst in de groentebouillon en hou de bouillon bij. Snij de flespompoenen in twee gelijke parten en recupereer de pitten voor ons apertiefhapje. Lepel het centrum van de pompoen uit. Voorzie een rand van minstens 2 cm zodat de pompoen intact blijft bij het roosteren. Stoom de pompoen al wat gaar gedurende 10 minuten. Bereid ondertussen de vulling. Bak het pompoenvlees, houd 10 % bij en pureer de rest. Snij de champignons, het gedroogd fruit en de noten in kleine stukken. Snij de ajuin in kleine stukken, bak ze met wat olie en voeg de champignons toe. Meng alle ingrediënten en kruid naar smaak (zout, peper, nootmuskaat, komijn, frambozenazijn).

In de plaats van eieren gebruiken we chia zaden voor de binding. Voeg je chia zaden samen met groentebouillon. Los ze in 100 ml water op en laat 5 minuten rusten tot het een brei wordt. Voeg deze toe aan je vulling.

Vul de voorgekookte pompoenen en wikkel ze in aluminium papier. Laat ze 20 minuten bakken op 180°C. Als je met je vork gemakkelijk in de schil kan prikken is de pompoen klaar.

Serveer de pompoen met een gefermenteerde veenbessensaus.

Vul een pot met veenbessen met 3 % zoutoplossing tot ze ondergedompeld zijn. Gebruik dezelfde techniek als voor de gefermenteerde knolseldertagliatelle. Laat fermenteren op kamertemperatuur. Je kan het eventueel lichtjes opwarmen net voor het serveren.

1 gevulde butternut pompoen per 3 personenIngrediënten Butternut pompoen200 gr gerst200 gr pompoenvlees50 gr walnoten hazelnoten en cashewnoten 50 gr rozijnen en vijgen 50 gr champignons20 gr ajuin1 tl frambozenazijn50 gr chia zaad1 el gefermenteerde veenbessenGefermenteerde veenbessensaus 3 % zoutoplossing400 ml veenbessen Bereidingswijze:Maak een groentebouillon van de groenten die je nog in de koelkast liggen hebt. (ajuin, prei, wortel en groenterestjes). Gebruik onder andere de groenteschillen van de wortel en het groen van de prei voor het aperitiefhapje. Kook de gerst in de groentebouillon en hou de bouillon bij. Snij de flespompoenen in twee gelijke parten en recupereer de pitten voor ons apertiefhapje. Lepel het centrum van de pompoen uit. Voorzie een rand van minstens 2 cm zodat de pompoen intact blijft bij het roosteren. Stoom de pompoen al wat gaar gedurende 10 minuten. Bereid ondertussen de vulling. Bak het pompoenvlees, houd 10 % bij en pureer de rest. Snij de champignons, het gedroogd fruit en de noten in kleine stukken. Snij de ajuin in kleine stukken, bak ze met wat olie en voeg de champignons toe. Meng alle ingrediënten en kruid naar smaak (zout, peper, nootmuskaat, komijn, frambozenazijn). In de plaats van eieren gebruiken we chia zaden voor de binding. Voeg je chia zaden samen met groentebouillon. Los ze in 100 ml water op en laat 5 minuten rusten tot het een brei wordt. Voeg deze toe aan je vulling. Vul de voorgekookte pompoenen en wikkel ze in aluminium papier. Laat ze 20 minuten bakken op 180°C. Als je met je vork gemakkelijk in de schil kan prikken is de pompoen klaar. Serveer de pompoen met een gefermenteerde veenbessensaus. Vul een pot met veenbessen met 3 % zoutoplossing tot ze ondergedompeld zijn. Gebruik dezelfde techniek als voor de gefermenteerde knolseldertagliatelle. Laat fermenteren op kamertemperatuur. Je kan het eventueel lichtjes opwarmen net voor het serveren.