Brood met courgette, bieslook en tijm
14-06-2011, 09:03
Bijgewerkt op: 26-06-2023, 21:58
Voor 1 brood
- 500 g bloem voor witbrood
- 300 ml water
- 20 g boter
- 7 g zout
- 6 g droge gist
- 1 el suiker
- 1/2 courgette
- 10 ontriste takjes tijm
- 1 fijngehakte ui
- 6 el fijngesneden bieslook
Bereiding
- Doe de bloem met het water, de boter, het zout, de gist en de suiker in de keukenrobot en meng op de laagste stand tot een homogeen deeg.
- Haal het deeg uit de kom en kneed het met de hand gedurende 10 min. Voeg eventueel wat bloem toe. Het mag niet meer aan de handen kleven en moet glad en elastisch zijn. Leg het afgedekt met een klamme keukenhanddoek op een warme plaats en laat het gedurende 3 uur rijzen.
- Rasp de ongeschilde courgette grof. Klop het deeg plat en meng de courgette, de tijm, de ui en het bieslook onder het deeg. Doe het deeg in een bakvorm naar keuze, dek af met een klamme keukenhanddoek en laat opnieuw 1 uur rijzen. Bak nadien het brood gedurende 30 min. op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier