Brandade van stokvis met courgette

courgette vispuree
© Getty

Voor vier personen
  • 1 filet van stokvis (ongeveer 500 g)
  • 1 l melk
  • tijm
  • laurier
  • 2 dl room
  • 1 dl olijfolie
  • 300 g aardappelen
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 2 courgettes
  • 4 ronde vormen met een diameter van 9 cm
Bereiding
  1. De stokvis 24 uur in regelmatig ververst water weken. De aardappelen schillen, koken en met een vork pureren. De filet van stokvis in melk met tijm en laurier koken. De vis laten uitlekken en de graten verwijderen.
  2. De aardappelpuree en het visvlees met een mixer op lage snelheid mengen. De room aan de kook brengen. Room en olijfolie met behulp van de mixer beetje bij beetje toevoegen aan de puree tot men een zachte brandade heeft verkregen. Deze warm houden.
  3. De courgettes in plakjes snijden en de schijfjes in olijfolie fruiten. De vormen op de borden leggen, bekleden met plakjes courgette en vullen met brandade. Begieten met een weinig bouillon en olijfolie. De vormen verwijderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content