Brandade van kabeljauw met gemarineerde zalm en zalmeieren
10-06-2011, 13:16
Bijgewerkt op: 13-11-2023, 16:34
Voor 4 personen
- 1 zalmfilet van 450 g
- 4 el grof zout
- 2 el suiker
- 1/2 tl versgemalen zwarte peper
- 4 el fijngehakte verse dille
- 500 g aardappelpuree
- boter, olijfolie
- 1 teen knoflook
- witte peper en zout
- 1 kabeljauwfilet van 400 g
- 1 potje zalmeieren
- verse dille
Bereiding
- Strijk de zalm in met een mengsel van grof zout, suiker, zwarte peper en dille. Dek af en zet 1 dag in de koelkast. Veeg de zalm schoon en snij in balkjes van 7 bij 3 cm en 2,5 cm dik.
- Maak aardappelpuree. Werk deze op met boter, olijfolie, geplette knoflook, peper en zout. Pocheer de kabeljauw in lichtgezouten water gedurende 8 minuten.
- Laat uitlekken en prak fijn met een vork. Meng door de puree. Schik de brandade van kabeljauw op borden, leg er de zalm op. Werk af met zalmeieren en verse dille. Lepel wat olijfolie rondom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier