Brabants stoofpotje

© Getty

Dit Brabants stoofpotje is een gekende klassieker. Serveer het kalfsstoofvlees naar wens met verse frietjes of aardappelpuree.

Voor 4 personen

  • 0,5 l pils
  • 750 g kalfsstoofvlees, in blokjes gesneden
  • 4 uien, in ringen gesneden
  • 4 wortelen, in plakjes gesneden
  • 150 g mager spek, in dobbelsteentjes
  • 50 g boter
  • 1 kl gemberpoeder
  • 50 g rozijnen
  • 50 g fijngemalen amandelen
  • 50 g peperkoek

Bereiding

  1. Bak het spek uit in een beetje boter en bak in hetzelfde vet het kalfsvlees rondom mooi bruin. Doe daarna uien en wortelplakjes in de stoofpot en kruid het geheel met peper, een beetje zout en het gemberpoeder. Overgiet alles met het bier. Laat het stoofpotje onder deksel in ± 1 uur gaar sudderen.
  2. Haal tien minuten vóór het einde het vlees uit de pot. Zeef de saus en voeg rozijnen, amandelen en peperkoek toe. Roer geregeld om en laat de saus koken. Doe het vlees opnieuw in de saus en serveer het Brabants stoofpotje met verse frieten of aardappelpuree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content