Sprankelende mocktail met bramen, vlierbes en kombucha
23-11-2017, 12:02
Bijgewerkt op: 07-12-2023, 20:40
Geen typisch mierzoet drankje voor desserts, maar een sprankelende fermentatiethee, een beetje zoet door vliersiroop, maar verder veel aciditeit van de kombucha en afdronk van kruidige salie.
Ingrediƫnten
- 1 l kombucha van zwarte thee (huisgemaakt of gekocht)
- een handjevol braambessen (geplet)
- geutje vlierbessiroop
- 5 blaadjes salie
- glazen bokaal van minimaal 1,5 l die je kunt afsluiten
- glazen afsluitbare fles (bv. beugelfles)
Bereiding
- Meng alle ingrediƫnten en laat drie dagen fermenteren in een gesloten bokaal.
- Filter de aromaten eruit en giet over in de glazen fles.
- Laat nog twee dagen op kamertemperatuur staan zodat er wat bruis ontstaat. Bewaar daarna in de koelkast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier