Bosbessengebakjes
12-07-2012, 16:22
Bijgewerkt op: 08-03-2024, 10:54
Voor 4 personen
- 275 g zelfrijzende bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 240 gram melk
- 100 g suiker
- geraspte schil van een citroen
- 100g gesmolten boter
- 2 eieren
- 100g bosbessen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng bloem en bakpoeder. Voeg melk, suiker, citroenrasp, boter en eieren toe. Schep de bosbessen erdoor.
- Verdeel het beslag over 12 vormpjes, ieder voor 2/3 gevuld.
- Bak de gebakjes ongeveer 20 min. Laat de bosbessengebakjes afkoelen op een rooster.
Tip: Meng de ingrediënten kort door elkaar, het mag best nog wat klonterig zijn. Te lang mixen zorgt voor taaie, droge bosbessengebakjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier