Bladerdeegpakketjes met lamsvlees en erwten

Voor 4

Voor 4

600 g durum tarwebloem

1 tl zout, sap van 1/2 citroen

210 ml spuitwater, 155 g vers gedopte erwten

1 kleine zoete aardappel

1 kleine wortel, 1 ui, gepeld

500 g lamslende of schoongemaakte -bout

2 el bloem, plus extra om te bestuiven

2 el plantaardige olie, plus extra om in te vetten

1/2 bosje bladpeterselie

1 tl versgemalen zwarte peper

1/2 tl zout, 250 g boter, 2 eieren

Bereidingswijze:

Deeg. Zeef de tarwebloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje, doe daarin het zout en citroensap. Schenk er het spuitwater en 80 ml water bij. Kneed 5 minuten tot een stevig deeg. Dek af met een vochtige theedoek, laat 30 minuten rusten.

Vulling. Doe de erwten in een hittebestendige kom, schenk er kokend water over, laat 1 minuut staan. Koel 30 seconden in ijswater. Giet af, zet apart.

Schil de zoete aardappel en de wortel. Snij in blokjes van 1 cm. Snij de ui in dunne ringen. Snij het vlees in dobbelsteentjes (2 cm). Wentel door de bloem. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak het vlees 2 minuten. Voeg de wortel, de zoete aardappel en de ui toe, bak 3 minuten. Zet het vuur lager, laat 5 minuten pruttelen. Hak de peterselie fijn. Voeg de erwten, peterselie, peper en zout toe, laat nog 5 minuten pruttelen. Haal van het vuur.

Pakketjes. Verwarm de oven voor tot 180Ā°C. Smelt de boter (in pan of magnetron). Bestuif het werkvlak met bloem. Verdeel het deeg in 4, rol zo dun mogelijk uit. Bestrijk met de boter, vouw elke lap twee keer dubbel (zodat je 4 lagen krijgt). Laat 5 minuten rusten. Rol elke lap nog eens uit, bestrijk opnieuw met boter en vouw twee keer dubbel. Doe dit nog twee keer. Rol tot slot elke lap deeg uit tot een vierkante lap van ca. 20 cm en 5 mm dik, waarbij je het deeg met de vingers in vorm trekt.

Splits de eieren. Zet de eiwitten en de dooiers in twee kommen klaar.

Schep 3 eetlepels van het gehaktmengsel in het midden van elke vierkante deeglap, laat aan elke kant een rand van ca. 6 cm vrij. Vouw elke hoek naar binnen als een envelop, iets overlappend, bestrijk de randen met eiwit zodat ze goed blijven plakken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, bestrijk met olie. Leg daarop de bƶreks met de vouwkant naar onder, bestrijk de bovenkant met eidooier. Bak in 30 minuten goudbruin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content