Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 gr garnalen
  • 250 gr kipfilet
  • 100 gr tarwebloem (of tapiocameel)
  • 1 eetl. sesamolie
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 theel. peper
  • 1 eetl. bouillonpoeder
  • 2 eetl. prei, fijngesneden
  • 3 eetl. suiker
  • 1 ei
  • 10 plakken tahoe, 3 cm dik, elk diagonaal gehalveerd
  • olie om te frituren

Bereiding

  1. Doe garnalen, kip, tarwebloem, sesamolie, knoflook, sjalotten, peper, bouillon, prei, suiker en ei in de foodprocessor en vermaal tot een glad deeg.
  2. Hol de tahoe uit aan de schuine kant met behulp van een mesje of meloenboortje. Vul de tahoe met het mengsel.
  3. Frituur elke plak tot goudbruin. Serveer met pindasaus.

Tip

Als de tahoe te groot is, dan kun je de reeds gefrituurde tahoe voor het serveren nogmaals halveren.

Uit: Alle Indische keukengeheimen, Jeff Keasberry (Karakter uitgevers, 29,99 euro)

© Karakter uitgevers

Voor 4 personenAls de tahoe te groot is, dan kun je de reeds gefrituurde tahoe voor het serveren nogmaals halveren.