Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 gr garnalen
- 250 gr kipfilet
- 100 gr tarwebloem (of tapiocameel)
- 1 eetl. sesamolie
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 2 theel. peper
- 1 eetl. bouillonpoeder
- 2 eetl. prei, fijngesneden
- 3 eetl. suiker
- 1 ei
- 10 plakken tahoe, 3 cm dik, elk diagonaal gehalveerd
- olie om te frituren
Bereiding
- Doe garnalen, kip, tarwebloem, sesamolie, knoflook, sjalotten, peper, bouillon, prei, suiker en ei in de foodprocessor en vermaal tot een glad deeg.
- Hol de tahoe uit aan de schuine kant met behulp van een mesje of meloenboortje. Vul de tahoe met het mengsel.
- Frituur elke plak tot goudbruin. Serveer met pindasaus.
Tip
Als de tahoe te groot is, dan kun je de reeds gefrituurde tahoe voor het serveren nogmaals halveren.
Uit: Alle Indische keukengeheimen, Jeff Keasberry (Karakter uitgevers, 29,99 euro)