Batagor – Indisch gevuld balletje

Batagor

Batagor vind je op Java vaak als snack bij eetstalletjes langs de weg. Deze versie wordt geserveerd met pindasaus.

Voor 4 personen
  • 250 g garnalen
  • 250 g kipfilet
  • 100 g tarwebloem (of tapiocameel)
  • 1 el sesamolie
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 tl peper
  • 1 el bouillonpoeder
  • 2 el prei, fijngesneden
  • 3 el suiker
  • 1 ei
  • 10 plakken tahoe, 3 cm dik, elk diagonaal gehalveerd
  • olie om te frituren
Bereiding
  1. Doe garnalen, kip, tarwebloem, sesamolie, knoflook, sjalotten, peper, bouillon, prei, suiker en ei in de foodprocessor en vermaal tot een glad deeg.
  2. Hol de tahoe uit aan de schuine kant met behulp van een mesje of meloenboortje. Vul de tahoe met het mengsel.
  3. Frituur elke plak tot goudbruin. Serveer de Batagor met pindasaus.

Batagor is een afkorting van baso tahoe goreng. Baso of bakso in Indonesisch betekent gehaktbal en tahoe is sojabonenkaas en goreng betekent gebakken. Je kunt dit gerecht ook zien als de gefrituurde versie van siomay, dat gestoomd wordt. Deze snack vind je op Java vaak bij eetstalletjes langs de weg. Deze versie wordt geserveerd met pindasaus.

Tip: als de tahoe te groot is, dan kun je de reeds gefrituurde tahoe voor het serveren nogmaals halveren.

Uit: Alle Indische keukengeheimen, Jeff Keasberry (Karakter uitgevers)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content