Voor 4 personen:
125 g boter
125 g suiker
2 eieren
1 koffielepel vanille-extract
4 rijpe, fijngeplette bananen
1 1/4 dl melk
250 g zelfrijzende bloem
Zet de oven alvast op 180 °C. Smeer een bakvorm van 20 cm in met boter of olie en leg een vel bakpapier op de bodem. Klop de boter en de suiker romig met de mixer. Klop de eieren er een voor een bij en dan het vanille-extract en de bananenpuree. Doe dit mengsel in een grote kom en roer de melk en de bloem erdoor.
Schep het bananendeeg in de bakvorm, strijk het glad en zet de cake in de oven. Bak ± 1 uur of tot een vleespen die je er in ’t midden insteekt, er droog weer uitkomt. Laat de cake 10 minuten staan voor je hem uit de vorm haalt en laat hem afkoelen op een rooster.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier