Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel)
  • 2 el tomatenvlees in blik
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 2 à 3 takjes koriander
  • 500 g rundergehakt
  • 1 snuifje gemalen komijn
  • 4 el yoghurt

Bereiding

  1. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Blancheer en pel de tomaten. Snij in vieren. Ontpit en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een stoofpan en fruit de sjalotten en de knoflook. Voeg de ras el hanout en het tomatenvlees toe. Laat 2 à 3 minuten stoven en doe er dan de tomatenblokjes bij. Laat 20 minuten pruttelen; roer af en toe.
  3. Spoel de peterselie en de koriander en zwier droog. Hak de blaadjes fijn. Meng de fijngehakte peterselie met het rundergehakt, kruid met de gemalen komijn, peper en zout. Rol balletjes van het gekruide rundergehakt.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de balletjes rondom goudbruin in 5 minuten.
  5. Kruid de tomatensaus met peper en zout. Leg er de balletjes in, dek de pan af en stoof nog 5 minuten. Lepel de yoghurt vlak voor het serveren over de balletjes en werk af met de fijngehakte koriander.
Voor 4 personen