Baba ganoush (of baba ghanough): zo maak je deze auberginepuree met sesampasta. Recept en ingrediënten voor een portie voor vier personen. Geef er krokant gebakken brood bij.
Nodig
- 3 grote aubergines
- het sap van 1 citroen
- cayennepeper
- zout
- olijfolie
Voor de tahin
- 1 potje sesampasta (ongeveer 100 g)
- 2 eetlepels sesamolie
- 5 teentjes verse knoflook
- peper en zout
Zo maak je de baba ganoush
Snij de aubergine in grote plakken en leg ze onder de grill tot ze gaar zijn. Haal er de pel af en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Maak ondertussen de tehina. Meng de sesampasta met de sesamolie. Hak de knoflook fijn en meng onder de pasta. Kruid met peper en zout.
Roer de tahin onder de fijngeprakte aubergines en kruid met citroensap, cayennepeper en zout. Serveer de baba ganoush met een scheut olijfolie op een groot bord en geef er krokant gebakken brood bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier