Ingrediënten

Voor 4 personen

3 avocado's, sap van 1 limoen, 2 handenvol waterkers, 250 g bloemkool, 50 cl kippenbouillon, 2 eieren, 6 sneetjes gerookt spek, 4 el room

Bereiding

  1. Snij de avocado's in tweeën, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Hou het vruchtvlees van een halve avocado opzij. Meng de rest met het limoensap.
  2. Was de waterkers en hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking. Blancheer de rest 1 minuut in kokend gezouten water. Verfris onder de koude kraan en mix fijn.
  3. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 10 minuten in de kippenbouillon. Kook de eieren 8 minuten. Laat afkoelen onder de koude kraan, pel en snij in blokjes.
  4. Bak het gerookte spek krokant in een droge braadpan. Laat afkoelen op keukenpapier en breek in kleine stukjes.
  5. Mix de bloemkoolroosjes in de kippenbouillon en de avocadoblokjes met het limoensap samen fijn. Roer er de room door en kruid met peper en zout. Voeg ook de waterkerscoulis toe en giet in glazen. Werk af met de opzijgehouden avocado- en eierblokjes, het gerookte spek en de blaadjes waterkers.
Voor 4 personen3 avocado's, sap van 1 limoen, 2 handenvol waterkers, 250 g bloemkool, 50 cl kippenbouillon, 2 eieren, 6 sneetjes gerookt spek, 4 el room