Het Nederlands Mosselbureau is verantwoordelijk voor de promotie van de Zeeuwse mossel. Ze verzamelden hun beste recepten – zoals deze avocadosalade met mosselen – in Het Grote Mosselboek.
Nodig
- 1 kg mosselen
- 150 ml witte wijn
- 1 bosje bladselderij
- 1/2 rode peper
- 2 limoenen
- 5 el olijfolie extra vierge
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 eetrijpe avocado
- 75 g rucola
- 1 rode ui, in ringen
Bereiding
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn. Klop een dressing van het sap van 1 limoen, de olijfolie, de rode peper en de knoflook. Voeg zout naar smaak toe.
- Halveer de avocado, wip de pit uit de vrucht en schil de avocado. Snijd de avocado in repen. Besprenkel het vruchtvlees meteen met het sap van de laatste limoen.
- Verdeel de rucola met de mosselen (in de schelp), de avocado en ui-ringen over 4 borden. Sprenkel er de dressing over. Lekker met meergranen stokbrood of knapperige diner broodjes.
Tip: serveer de avocadosalade met mosselen ook eens als amuse. In kleine glaasjes is deze salade voldoende voor 12 personen.
Recept: Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek.