Voor vier personen
- 2 rijpe avocado’s
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 soeplepel verse kruiden (bieslook, peterselie, dragon)
- 1 ui
- 1 snuifje chilipoeder
- de geraspte schil en het sap van 2 limoenen
- 1 pakje poedergelatine (15 g)
- zout en peper
- 2,5 dl verse room
- een ringvorm
Garnituur
- plakjes citroen
- en komkommer
- grote garnalen of
- gerookte zalm
Bereiding
- Doe 3 soeplepels koud water in een kom, besprenkel met gelatinepoeder, plaats de kom in een pan met koud water en verwarm langzaam. Wanneer de gelatine is opgelost, laat men het mengsel een weinig afkoelen. Klop ondertussen de room niet helemaal stijf.
- Los het blokje kippenbouillon op in 2,5 dl kokend water. Pers met behulp van een sinaasappelpers het sap uit de doormidden gesneden ui. Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil.
- Mix het vruchtvlees, een soeplepel uiensap, de kippenbouillon, kruiden (peper, zout, chilipoeder), rasp van de limoenschil en limoensap in de blender tot een zachte, homogene massa.
- Spatel de room en de opgeloste gelei door het mengsel. Stort alles in een met olie ingesmeerde ringvorm en laat de avocadomousse een paar uur rusten in de koelkast.
- Haal de avocadomousse uit de vorm en versier met plakjes komkommer, schijfjes citroen en grote garnalen of gerookte zalm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier