Nodig voor vier :
2 rijpe avocado’s
1 blokje kippenbouillon
1 soeplepel verse kruiden (bieslook, peterselie, dragon)
1 ui
1 snuifje chilipoeder
de geraspte schil en het sap van 2 limoenen
1 pakje poedergelatine (15 g)
zout en peper
2,5 dl verse room
een ringvorm
Garnituur :
plakjes citroen
en komkommer
grote garnalen of
gerookte zalm
Doe 3 soeplepels koud water in een kom, besprenkel met gelatinepoeder, plaats de kom in een pan met koud water en verwarm langzaam. Wanneer de gelatine is opgelost, laat men het mengsel een weinig afkoelen. Klop ondertussen de room niet helemaal stijf. Los het blokje kippenbouillon op in 2,5 dl kokend water. Pers met behulp van een sinaasappelpers het sap uit de doormidden gesneden ui. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Het vruchtvlees, een soeplepel uiensap, de kippenbouillon, kruiden (peper, zout, chilipoeder), raspsel van de limoenschil en limoensap in de blender van de mixer doen en tot een zachte, homogene massa vermalen. Spatel de room en de opgeloste gelei door het mengsel. Stort alles in een met olie ingesmeerde ringvorm en laat de mousse een paar uur rusten in de koelkast.
De mousse uit de vorm halen en versieren met plakjes komkommer, schijfjes citroen en grote garnalen of gerookte ham.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier