Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen

  • 2 el olijfolie, plus extra voor het bakken
  • 2 aubergines, in plakjes van 1 cm dik
  • zout en zwarte peper
  • 1/2-1 rode chilipeper, pitjes eruit, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 25 g pistachenoten, in dunne plakjes
  • handje granaatappelpitjes
  • handvol muntblaadjes
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl granaatappelmelasse
© Comptoir Libanais

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Bestrooi de aubergineplakjes met zout en peper en bak ze in delen aan elke kant 3-4 minuten tot ze goudkleurig en gaar zijn; schenk er als dat nodig is extra olie bij. Leg de plakjes voorzichtig in de pan - de hete olie kan flink spatten. Leg de gare plakjes op een bord.
  2. Leg de aubergineplakjes iets overlappend op een groot, plat bord. Bestrooi met de chilipeper en knoflook, gevolgd door de pistachenoten, granaatappelpitjes en muntblaadjes.
  3. Klop in een ander schaaltje de rest van de olie, het citroensap en de granaatappelmelasse door elkaar met wat peper en zout. Sprenkel over de salade en dien op.

Comptoir Libanais Feest!, 29.99 euro, Becht