Auberginebeignets met verse tzatziki
14-06-2012, 15:17
Bijgewerkt op: 22-06-2024, 11:29
Voor 4 personen
- 1 stuk komkommer van 5 cm dik
- 1 middelgrote knoflookteen
- 3 dl yoghurt
- peper en zout
Voor de beignets
- arachideolie
- 75 g bloem
- 25 g bakpoeder
- 1 ei
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 5 dl spuitwater
- 1 middelgrote aubergine
Bereiding
- Snij de komkommer in kleine dobbelstenen van 3 mm dik. Snij de knoflook zo fijn mogelijk. Meng beide onder de yoghurt, kruid met peper en zout en laat gedurende ten minste 1 u. rusten in de ijskast.
- Verhit de olie. Meng bloem, bakpoeder, ei, olijfolie en peper en zout samen met het spuitwater tot een klonterig en dik beslag.
- Snij de aubergine in plakken van 5 mm dik en doe ze in het beslag. Haal ze er met een vork uit en bak meteen in de hete olie krokant (ongeveer 2 min). Serveer de auberginebeignets met de tzatziki.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier