Auberginebeignets met verse tzatziki

auberginebeignets
© Getty
Voor 4 personen
  • 1 stuk komkommer van 5 cm dik
  • 1 middelgrote knoflookteen
  • 3 dl yoghurt
  • peper en zout
Voor de beignets
  • arachideolie
  • 75 g bloem
  • 25 g bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 5 dl spuitwater
  • 1 middelgrote aubergine
Bereiding
  1. Snij de komkommer in kleine dobbelstenen van 3 mm dik. Snij de knoflook zo fijn mogelijk. Meng beide onder de yoghurt, kruid met peper en zout en laat gedurende ten minste 1 u. rusten in de ijskast.
  2. Verhit de olie. Meng bloem, bakpoeder, ei, olijfolie en peper en zout samen met het spuitwater tot een klonterig en dik beslag.
  3. Snij de aubergine in plakken van 5 mm dik en doe ze in het beslag. Haal ze er met een vork uit en bak meteen in de hete olie krokant (ongeveer 2 min). Serveer de auberginebeignets met de tzatziki.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content