Arni giouvetsi – lam uit de oven
09-06-2011, 17:26
Bijgewerkt op: 24-06-2024, 12:20
Arni giouvetsi is een Grieks gerecht dat traditioneel gemaakt wordt met lam, rund of kip en orzo.
Voor 4 personen
- 1,2 kg lam met beenderen (of 800 g zonder)
- 1 ui
- olijfolie
- zout
- peper
- 1 lepel tomatenpuree
- 1 tomaat
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl rode wijn
- 400 g kritharaki (orzo)
Bereiding
- Hak het lamsvlees in stukken. Dompel de tomaat in kokend water en verwijder huid en zaden. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een braadpan en voeg de in stukjes gesneden ui toe. Als de groente begint te kleuren, doe je de stukken lamsvlees in de pan en bak deze kort aan alle kanten.
- Voeg tomatenpuree, gehakt tomatenvlees, geperste knoflook, rode wijn en een scheut water toe en zet alles in de oven. Roer regelmatig om.
- Doe na een uur de orzo in de braadslede bij het vlees en laat meekoken in de saus. Serveer de arni giouvetsi warm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier