
Arni giouvetsi (lam uit de oven)
Dit is een Grieks gerecht dat traditioneel gemaakt wordt met lam, rund of kip en pasta.
Voor 4 personen
1,2 kg lam met beenderen of 800 g vlees zonder beenderen
1 ui
olijfolie
zout
peper
1 lepel tomatenpuree
1 tomaat
2 teentjes knoflook
1 dl rode wijn
400 g kritaraki (traanvormige Griekse deegwaren, eventueel te vervangen door macaroni)
Bereiding
1. Hak het lamsvlees in stukken. Dompel de tomaat in kokend water en verwijder huid en zaden. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een braadpan en voeg de in stukjes gesneden ui toe. Als de groente begint te kleuren, doe je de stukken lamsvlees in de pan en bak deze kort aan alle kanten.
2. Voeg tomatenpuree, gehakt tomatenvlees, geperste knoflook, rode wijn en een scheut water toe en zet alles in de oven. Roer regelmatig om.
3. Doe na een uur de kritaraki in de braadslede bij het vlees en laat meekoken in de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier