Ananas-kokoscake

ananas-kokoscake

Deze tropische ananas-kokoscake is de ideale zoete afsluiter van een luxueuze picknick of pronkstuk op je afternoon tea.

Voor 10-14 personen

  • Boter (om in te vetten)
  • 280 g zelfrijzende bloem
  • 120 g kokosbloesemsuiker
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 100 g kokosschilfers
  • 100 g walnoten, fijngehakt
  • 1 tl baksoda
  • 300 g verse ananas (ongeveer 1/2 ananas), in kleine stukjes
  • 3 grote eieren, losgeklopt
  • 100 ml plantaardige olie
  • Gedroogde ananas
  • Eetbare bloemen
  • Pistachenoten, grof gehakt
Voor het glazuur
  • 400 g zachte roomkaas
  • 200 g slagroom
  • 200 g poedersuiker
  • Zaadjes van 1 vanillestokje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm van 20 cm x 30 cm in en bedek met bakpapier tot over de rand. Mix de bloem, suiker, kokos, walnoten en baksoda in een kom. Voeg de verse ananas, eieren en olie toe en meng. Stort het beslag in de bakvorm en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Laat nadien verder afkoelen op een rooster.
  2. Maak het glazuur voor de ananas-kokoscake. Mix alle ingrediënten tot een glad mengsel. Bestrijk de cake met het glazuur en werk af met de gedroogde ananas, bloemen en pistachenoten.
  3. Maak je de gedroogde ananas liever zelf? Leg dan dun gesneden stukjes ananas op een bakplaat met bakpapier. Zet ze een uur in de oven op 100°C en draai ze regelmatig om.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content