De gloednieuwe Knack Weekend Koken staat volledig in het thema van de authentieke Mexicaanse keuken. Je vindt er onder andere dit recept voor ijsjes van avocadoroom, oftwel paletas de aguacate, in terug.
Vruchtenijsjes zijn erg geliefd in het warme Mexico. Ze worden verkocht in speciale winkels of kraampjes, ‘paleterias’. Die zijn, net als onze ijssalons, met hun levendige kleuren een streling voor het oog. Probeer het thuis uit met deze ijsjes van avocadoroom.
Voor 6 stuks
Voor de ijsjes:
110 g suiker
1 biolimoen of -citroen
2 avocado’s
1 snuifje zout
Voor de chocoladeafwerking:
30 g pistaches
50 g donkere chocolade (minstens 70% cacao)
2,5 el koolzaadolie
1. Giet de suiker met 170 ml water in een kookpan en breng al roerend aan de kook tot de suiker opgelost is. Laat afkoelen.
2. Was de limoen, rasp er de zeste dun af en pers de vrucht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukken.
3. Giet de suikersiroop in de kom van een keukenrobot en voeg de zeste, het sap, de avocado’s en het zout toe. Pureer tot een romige massa (dit kan ook met een staafmixer) en vul er 6 ijslollyvormpjes van silicone mee. Zet er een stokje in en leg 24 uur in de diepvriezer.
4. Hak de pistaches fijn. Breek de chocolade in stukjes, leg in een hittebestendige schaal, meng er de olie onder en laat met intervallen van 10 seconden smelten in de microgolfoven.
5. Haal de lolly’s uit hun vormpjes. Sprenkel er de gesmolten chocolade in strepen over en bestrooi met de pistaches.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier