Adana kebab
Adana is een stad in het zuiden van Turkije dat bekend staat om haar vleesgerechten. De Turken hebben er hun Adana kebab tot kunst verheven. Pittiger heb ik ze nergens gegeten. Lekkerder ook niet. Het is maar waar je van houdt. Met het recept in dit boek heb je ook een overheerlijke, zij het iets minder pittige, Adana kebab voor het avondeten.
Adana is een stad in het Zuiden van Turkije dat bekend staat om haar vleesgerechten. De Turken hebben er hun Adana kebab tot kunst verheven. Pittiger heb ik ze nergens gegeten. Lekkerder ook niet. Het is maar waar je van houdt. Met het recept in dit boek heb je ook een overheerlijke, zij het iets minder pittige, Adana kebab voor het avondeten.
Ingrediënten
Voor 6 tot 8 personen
- 3 sneetjes wit casino brood, zonder korst en in stukjes gescheurd
- 125 milliliter halfvolle melk
- 1 kg lamsgehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel tomatenpuree
- half bosje peterselie, fijngesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 theelepels rode pepervlokken
- 1 eetlepel zout
Extra nodig:
- metalen spiezen of satéprikkers
Bereiding
1. Leg het brood in een grote kom en schenk hier de melk over. Laat het brood een kwartiertje weken. Knijp dan het overtollige melk uit het brood. Dit is niet meer nodig.
2. Voeg het lamsgehakt, ei, tomatenpuree, peterselie, ui, zwarte peper, pepervlokken en het zout toe en kneed met je handen alles goed door zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Verdeel het gehakt in 6 tot 10 gelijke porties.
3. Kneed het tot een worstvorm en steek er een metalen spies of houten prikker door.
4. Bak de kebabs in een grill of koekenpan rondom bruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier