Aardappelrösti met sint-jakobsnoten
09-12-2015, 15:52
Bijgewerkt op: 25-11-2023, 18:30
Voor een bijzonder feestelijk voorgerecht: op deze vers gemaakte aardappelrösti serveer je enkele gebakken sint-jakobsnoten, gegarneerd met zalmkaviaar.
Voor 4 personen
- 8 vastkokende aardappelen
- 1 ei
- 1 el aardappelzetmeel
- een snuifje nootmuskaat
- een klontje zachte boter voor de bakplaat
- 12 sint-jakobsnoten
- 2 el plantaardige olie
- 4 el zalmkaviaar
- enkele sprietjes bieslook voor de afwerking
Bereiding
- Verwarm een heteluchtoven voor op 180 °C.
- Schil de aardappelen en rasp in een kom. Meng met het ei en aardappelzetmeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Vet een bakplaat van 22 x 22 cm in met boter. Leg hoopjes aardappelmengsel op de bakplaat, druk goed aan en bak 35 minuten in de oven.
- Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Kruid met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant.
- Haal de aardappelrösti uit de oven en steek er rondjes van 10 à 12 cm diameter uit.
- Haal van de bakplaat met een spatel en schik op borden.
- Verdeel de sint-jakobsnoten over de aardappelrösti en werk af met de zalmkaviaar en bieslook. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier