Haar roots liggen in Friesland, maar het is New York dat haar gevormd heeft. 'Niet alleen als persoon, ook in wat ik op tafel zet', zo zei de jonge foodcoach Rens Kroes toen ze vorig jaar haar tweede Powerfood-boek uitbracht, een mix van landelijke en stadse recepten om fit en vrolijk door het leven te gaan. Wij pikten er deze healthy omelet uit. 'Het bevat eiwitten en in avocado zitten veel gezonde vetten. Een ideale maaltijd voor na het sporten', aldus Kroes - zus van het bekende model Doutzen - op haar blog.

Intussen heeft de Nederlandse gezondheidsgoeroe een nieuw culinair bundeltje uit, 'On the Go', waarin ze 49 gezonder meeneemrecepten deelt voor onderweg of naar het werk.

Recept: POWEROMELET

Anne Timmer en Cameron Studio
© Anne Timmer en Cameron Studio

Voor 1 omelet

2 eieren

1 el rijstmelk of andere

plantaardige melk

mespuntje zeezout

1/2 tl oregano, gedroogd

snuifje zwarte peper

handje verse basilicumblaadjes, fijngesneden

2 tl kokosolie

handje babyspinazie

1/2 avocado

1/2 tl honing

handje walnoten

30 g zachte geitenkaas,

naturel

cayennepeper, optioneel

Bereidingswijze:

Doe de eieren, rijstmelk, zwarte peper, zeezout en oregano in een kom, klop het mengsel met een garde luchtig. Voeg het fijngesneden basilicum toe. Roer nog een keer. Verwarm een koekenpan met de kokosolie op laag vuur. Zodra de olie gesmolten is kan het eimengsel erin. Leg de spinazie erbovenop. Zet het vuur uit zodra de eieren gestold zijn. Lepel het vruchtvlees uit de avocado, snij in blokjes of reepjes. Hak de walnoten fijn.

Verdeel over de spinazie.

Bestrooi de omelet met de verbrokkelde zachte geitenkaas en wat honing. Rol op en leg op een bord. Als je van spicy houdt kun je er nog een mespuntje cayennepeper over strooien maar niet te veel anders brand je je tong nog.

(DB)

Haar roots liggen in Friesland, maar het is New York dat haar gevormd heeft. 'Niet alleen als persoon, ook in wat ik op tafel zet', zo zei de jonge foodcoach Rens Kroes toen ze vorig jaar haar tweede Powerfood-boek uitbracht, een mix van landelijke en stadse recepten om fit en vrolijk door het leven te gaan. Wij pikten er deze healthy omelet uit. 'Het bevat eiwitten en in avocado zitten veel gezonde vetten. Een ideale maaltijd voor na het sporten', aldus Kroes - zus van het bekende model Doutzen - op haar blog.Intussen heeft de Nederlandse gezondheidsgoeroe een nieuw culinair bundeltje uit, 'On the Go', waarin ze 49 gezonder meeneemrecepten deelt voor onderweg of naar het werk.(DB)