Poweromelet met avocado

Poweromelet met avocado

Omeletten zijn er niet alleen voor het ontbijt. Met wat creativiteit, en vooral veel groenten en kruiden maak je er een snelle en lekkere schotel mee. Deze gezonde poweromelet met avocado is ideaal voor een boost na een work-out.

Voor 1 persoon
  • 2 eieren
  • 1 el rijstmelk of andere plantaardige melkmespuntje
  • zeezout
  • 1/2 tl oregano, gedroogd
  • snuifje zwarte peper
  • handje verse basilicumblaadjes, fijngesneden
  • 2 tl kokosolie handje babyspinazie
  • 1/2 avocado
  • 1/2 tl honing
  • handje walnoten
  • 30 g zachte geitenkaas, naturel
  • cayennepeper, optioneel
Bereiding
  1. Doe de eieren, rijstmelk, zwarte peper, zeezout en oregano in een kom, klop het mengsel met een garde luchtig. Voeg het fijngesneden basilicum toe. Roer nog een keer.
  2. Verwarm een koekenpan met de kokosolie op laag vuur. Zodra de olie gesmolten is kan het eimengsel erin. Leg de spinazie erbovenop.
  3. Zet het vuur uit zodra de eieren gestold zijn.
  4. Lepel het vruchtvlees uit de avocado, snij in blokjes of reepjes. Hak de walnoten fijn. Verdeel over de spinazie.
  5. Bestrooi de omelet met de verbrokkelde zachte geitenkaas en wat honing. Rol op en leg op een bord.
  6. Als je van spicy houdt kun je nog een mespuntje cayennepeper over de poweromelet met avocado strooien.

Haar roots liggen in Friesland, maar het is New York dat haar gevormd heeft. ‘Niet alleen als persoon, ook in wat ik op tafel zet’, zo zei de jonge foodcoach Rens Kroes toen ze haar tweede Powerfood-boek uitbracht, een mix van recepten om fit en vrolijk door het leven te gaan. Wij pikten er deze healthy omelet uit. ‘Het bevat eiwitten en in avocado zitten veel gezonde vetten. Een ideale maaltijd voor na het sporten’, aldus Kroes – zus van het bekende model Doutzen – op haar blog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content