Mooi: de gevaarlijke kunst van het mochi maken
15-06-2016, 07:27
Bijgewerkt op: 04-12-2020, 17:06
Bij de bereiding van mochi – een Japans soort rijstcakeje dat traditioneel gegeten wordt wanneer er iets te vieren valt – komt heel wat kijken. Great Big Story maakte er een mooi filmpje over.
Het werk van mochimeesters begint eerder routineus: ze laten een kleverige rijstsoort een nachtje weken en stomen het. Daarna begint het echte spektakel: de warme rijst moet platgemalen, zodat er een kleverig deeg ontstaat waarvan bolletjes gerold kunnen worden, eventueel met een vulling. Dat platmalen gebeurt met een soort grote hamer en mensenhanden. Tegelijkertijd.
Kijk (en luister) zelf hoe passie en een ijzersterke coördinatie hand in hand gaan in dit indrukwekkende filmpje:
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
(EK)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier