Mooi: de gevaarlijke kunst van het mochi maken

© Getty Images/iStockphoto

Bij de bereiding van mochi – een Japans soort rijstcakeje dat traditioneel gegeten wordt wanneer er iets te vieren valt – komt heel wat kijken. Great Big Story maakte er een mooi filmpje over.

Het werk van mochimeesters begint eerder routineus: ze laten een kleverige rijstsoort een nachtje weken en stomen het. Daarna begint het echte spektakel: de warme rijst moet platgemalen, zodat er een kleverig deeg ontstaat waarvan bolletjes gerold kunnen worden, eventueel met een vulling. Dat platmalen gebeurt met een soort grote hamer en mensenhanden. Tegelijkertijd.

Kijk (en luister) zelf hoe passie en een ijzersterke coördinatie hand in hand gaan in dit indrukwekkende filmpje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content