Klassieke bistrokeuken bij Jerome in Diest: spannende kaart en scherpe prijszetting
Restaurant - Jerome
Waar - Felix Moonsstraat 28, 2390 Diest
Type keuken - Frans-Belgische bistrokeuken zonder omwegen of kunstgrepen.
Sfeer & geluid - Zowel qua beleving als inrichting houdt Jerome het midden tussen de knusse bruine kroeg en een bistro op een marktplein ergens in Frankrijk.
Rekening - Voorgerechten vanaf 16 euro, hoofdgerechten vanaf 22 euro.
Website - www.jerome.be/
De laatste jaren is de klassieke bistro weer in opmars. Niet dat die ooit verdween, maar het aantal nieuwe laagdrempelige restaurants met een uitgesproken focus op die typische Frans-Belgische gerechten is opvallend. In dat verhaal horen ook chef Jente Van der Stappen en partner Alexe Matthijs thuis. Ondanks passages in eerder high-end zaken zoals Het Land aan de Overkant en Colette, besloot hij zijn eigen zaak Jerome anders aan te pakken. Een toegankelijke, gezellige plek in hartje Diest met een beknopt menu waarop vooral bekende namen uit de bistrokeuken pronken.
We krijgen de laatste vrije tafel aangeboden en niet veel later brengt het aperitief ons in de juiste stemming. Op de elegante, bijna zachte cava, een door de sommelier aangeraden vermout en een amuse van gerijpte ham valt alvast niets aan te merken.
De selectie gerechten voelt ondanks de beperkte keuze ruim en spannend aan.
Ook de menukaart wordt warm onthaald aan onze tafel. Een selectie gerechten die ondanks de beperkte keuze ā slechts vijf per gang ā ruim en spannend aanvoelt, is zeldzaam. Onze bestelling laat niet lang op zich wachten en spoedig verlaten onze voorgerechten de keuken. De vitello tonnato van mijn gezelschap is klassiek zonder franjes, maar lekker. Ook mijn zwezerik met bruine ui is puur en eenvoudig, maar memorabel. De juiste cuisson, het krokante jasje, de diepe smaak van de gekaramelliseerde ui en de afwerking van de salade met zeste van sinaasappel maken dit gerecht bijna perfect.
We zitten duidelijk in de staart van de service en de wachttijd loopt logischerwijs wat op. Net op tijd arriveren de hoofdgerechten. De vol-au-vent scoort punten met een heel smaakvolle diepe jus, al is de kip overgaar. Complimenten voor de stevige filet pur van rund met sauce foyot, een mousseline afgewerkt met demi-glace, en aardappelpuree. Wel valt op dat het vlees noch de saus voldoende warm zijn.
Als op het einde van de avond de rekening komt, valt ons weer iets op. De prijszetting van Jerome is in verhouding tot de kwaliteit en kwantiteit erg scherp. Alleen al daarvoor zou een mens zān routeplanner richting Diest sturen.
Lees ook: Klee in Antwerpen: zuivere gerechten waarin elk onderdeel schittert
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier