Jamie Oliver opgenomen in Ridderschap van de Roerstok der Brouwers

11/10/12 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:36

Bron: Knack Weekend

De bekende Britse televisiekok Jamie Oliver is in Brussel als ere-ridder opgenomen in de Ridderschap van de Roerstok de Brouwers.

Jamie Oliver opgenomen in Ridderschap van de Roerstok der Brouwers

© epa

De sectororganisatie beloont daarmee figuren die het brouwersberoep 'uitmuntende diensten hebben bewezen of kunnen optreden als ambassadeur'. 'Belgische Brouwers' is één van de oudste beroepsverenigingen in de wereld en groepeert alle brouwerijen van het land.

Oliver was in België voor opnames van een nieuw programma Food fight club, waarin hij Britse producten vergelijkt met hun Europese tegenhangers. Hij werd op de hoofdzetel van de Belgische Brouwers, in Brussel, samen met zijn kompaan Jimmy Doherty geridderd.

In het selecte club vervoegt hij onder meer de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman, Brussels burgemeester Freddy Thielemans en presentatoren Jean Blaute en Ray Cokes van het programma Tournée Générale.

Leuven

De Britse celebrity zakte ook af naar Leuven waar hij voor zijn programma vijf Britse bieren vergeleek met vijf Belgische exemplaren. Bert Kruismans, een biekenner, was de ceremoniemeester van dienst. Oliver maakte van de gelegenheid gebruik om zijn eigen Britse bier, Lady Marmelade, te laten promoten. (Belga/DB)

Lees meer over:

Onze partners