Grootstedelijke gastronomie: 11 gloednieuwe restaurants in Brussel waar je alvast een tafeltje wil reserveren

Volle GAs in Brussel
Brasserie Volle Gas in Brussel © GF
Mare Hotterbeekx Journalist & Chef Online

De laatste jaren heeft Brussel zijn reputatie als culinaire broedplaats stevig weten te verankeren. De voornaamste reden hiervoor is de constante vernieuwingen die je er voorgeschoteld krijgt. Wil je zelf op ontdekkingstocht in de hoofdstad? Dit zijn 11 gloednieuwe eetadressen waar je alvast een tafeltje wil reserveren.

Of je nu op zoek bent naar een authentieke Italiaanse trattoria, een gastronomische parel op een geheime locatie of wil proeven van de laatste Tiktok-hype: in Brussel kan het allemaal. Bemachtig alvast een plek in een van deze tien restaurants, want wij voorspellen lange wachtrijen in de toekomst.  

Volle Gas

De naam van het bekende restaurant aan het Fernand Cocq-plein in Elsene bleef behouden, maar de keuken werd opgefrist en de kaart herbekeken door de nieuwe eigenaar Nonante Folies – je kent ze mogelijks van Boemvol, hun eerste Brusselse adresje aan de Beurs. Verwacht je hier aan een gemoedelijke sfeer met een flinke scheut Belgitude. Het terras buiten leent zich perfect voor het aperitief en binnen in het ruime restaurant heerst een gezellige drukte. Op de kaart vind je Belgische klassiekers als stoofvlees en mosselen met friet, al dan niet voorzien van een vegetarische variant. Zelf wagen we ons aan een verfrissende basil smash voor het aperitief, gevolgd door heerlijk krokante kaaskroketten die gevaarlijk vlot verdwijnen. De vol-au-vent en de knapperige Brusselse wafel bewijst dat nostalgie soms bijzonder goed smaakt. Een aanrader voor wie op zoek is naar een brassie die verrast in z’n eenvoud, maar niet in z’n prijzen.

Fernand Cocqplein 21, 1050 Elsene – Volle Gas

Bistra Noisette

Bistra Noisette wil een ode brengen aan de vrouwelijke gastronomie. Denk: speelse en karaktervolle smaken in een decor van de hand van Maison Sarah Lavoine. De kaart biedt een antwoord op alle hongermomenten van de dag, met een ontbijt vanaf 7u, lunch en allerlei kleinere hapjes die je doorlopend kunt bestellen.

Avenue Marnix 21, 1000 Brussel – Bistra

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Booza

Booza is het nieuwste concept van Georges Baghdi Sar: een Syrisch ijssalon annex koffiebar annex brunchplek. Verwacht je hier aan Oosterse smaken, milde prijzen en een warm welkom. De eieren met sucuk staan onder Brusselse nachtbrakers bekend als het perfecte katerontbijt.

Rue de la Tulipe 7, 1050 Elsene – Booza

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Sélections

Bij Séléctions kan je proeven van het aanbod van Soeurs fromagerie, voorzien van een tikkeltje extra. Hier kom je voor de royal gevulde kaasplanken, de ovenwarme camembert of voor de zoeteaardappelwafels met pindasaus – want zelfs in een kaaswinkel hoeft niet alles rond kaas te draaien.

Genieten doe je ter plekke of onderweg, dankzij handige aperoboxen.

Galerie Bortier 1, 1000 Brussel – Soeurs Fromagerie

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Seven

Bij café Seven in Etterbeek staan gezondheid en uitgepuurde smaken centraal, zowel in hun kopjes als op de borden ernaast. Je kunt hier doorlopend van ’s ochtends tot diep in de namiddag terecht voor gerechten als havermoutpap, gazpacho of salade – maar de echte ster van het menu zijn de koekjes die elke dag vers gebakken worden.

Avenue d’Auderghem 68-70, 1040 Etterbeek – Seven

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Charcoal

Vleeseters scherp uw messen, want in het nieuwe vleesrestaurant Charcoal wordt alles – de naam zegt het zelf – geroosterd boven houtskool, met een onweerstaanbaar rokerig effect tot gevolg. Chef Arnaud Delcorps kiest in zijn zaak bewust voor kwalitatief Belgisch vlees, maar heet ook vegetariërs welkom met onder meer een vleesvrije burger op het menu.

Rue Lesbroussart 62, 1050 Elsene – Charcoal

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

La Taverne de Zhao

Chinese biang biang-noedels waren al even een hype op sociale media, en hebben nu ook hun weg naar onze hoofdstad gevonden dankzij La Taverne de Zhao. Wat ze zo populair maakt? De lange, elastische slierten die uitnodigen om zonder gêne aan het slurpen te gaan.

Na groot succes in Parijs – ze openden er al twaalf vestigingen – strijkt Zhao nu ook neer in Brussel.

Rue Saint-Boniface 34, 1050 Elsene – La Taverne de Zhao

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Grande Piazza

Voor Grande Piazza lieten de broers Jérôme en Jonathan Blanchart zich inspireren door de zonovergoten Italiaanse pleintjes waar locals en toeristen samenkomen met een Spritz in de ene hand en een smakelijke hap in de andere. Het resultaat is een Brusselse trattoria die een eerbetoon brengt aan de Italiaanse eetcultuur. Het menu neemt je mee van het noorden naar het zuiden met gerechten als escalope milanese, zachte polpette, gefrituurde pizza en vitello tonnato.

Chaussée de Boondael 476, 1050 Elsene – Grande Piazza

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Jayu

Twaalf gangen en twaalf zitplaatsen op een geheime locatie: Jayu is het nieuwe gewaagde project van topchef Sang Hoon Degeimbre. Met dit haast ascetische concept vraagt Degeimbre zijn gasten om te vertrouwen op zijn vakmanschap. Fluistercampagne of niet, het intieme counterrestaurant is nu al the talk of the town.  

Het adres wordt bekendgemaakt bij reservatie – jayu.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ciccio

Wat als pizza niet enkel heruitgevonden werd, maar ook ontdaan van alle clichés? Bij Ciccio, het nieuwste project van Mario Olimpio (die eerder Primo op de kaart zette), heet de creatie painza: een luchtig, met zuurdesem bereid deeg, voorzien van gedurfde toppings. Denk aan de Marinara du Turfu met sardinefilet en gemarineerde courgette of de Pink Paradise met stracciatella, mortadella, komkommer-tzatziki, pistache en sumak.

Chaussée de Vleurgat 52, 1050 Elsene – Ciccio

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Baci

Baci is niet het zoveelste Italiaanse restaurant in de Châtelainwijk. Om onze recensent te quoten: ‘de keuken is hier gul, verfijnd en ontegensprekelijk lekker.’ En als kers op de taart krijg je een interieur dat zo zintuigelijk is, dat je bijna vergeet naar je bord te kijken.

Rue du Tabellion 31, 1050 Elsene – Baci

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise