Gebraden varkenshaas met gesmoorde sla en gevulde sla
Voor 4:
Voor 4:
150 g verse erwten
4 sneden gerookt spek
boter
1 kropsla
peper en zout
2 jonge uien met loof
600 g varkenshaas
4 grote slabladeren
250 g champignons
ingekookte en met boter afgewerkte bruine fond
Blancheer de erwten beetgaar in licht gezouten kokend water, giet af en laat uitlekken. Snij het spek in repen, bak krokant in boter. Trek de sla in grove stukken en doe bij het spek, samen met de erwten. Voeg eventueel boter toe en laat samen stoven. Kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden jonge ui.
Bak het vlees langs alle kanten aan in boter, kruid het met peper en zout en braad het 12 min. in een oven van 200°C.
Warm vier grote slabladeren even door in een pan met gesmolten boter. Leg ze op het werkblad en duw ze mooi open. Snij de champignons in kleine dobbelstenen en bak net gaar in boter. Kruid met peper en zout. Verdeel ze over de slabladeren en vouw dicht tot pakketjes.
Serveer met het vlees, de erwtenmengeling en ingekookte bruine fond. Geef er gebakken krielaardappelen of verse frieten bij.
Tijd: 1 uur
Moeilijk: 2
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier