Dit is de machine die Vlaanderen op de kaart moet zetten als gastronomische topbestemming

13/02/19 om 14:18 - Bijgewerkt om 14:39

We zijn een volk van Bourgondiërs, maar dat blijkt niet voldoende om van Vlaanderen een culinaire topbestemming te maken. Om dat doel te verwezenlijken, werd de Flanders Food Faculty opgericht. We gingen met minister van Toerisme Ben Weyts naar de finale van de Bocuse d'Or en wierpen een blik in de radars van de Vlaamse gastronomiemachine.

Belgen weten het, maar buitenlanders niet altijd: je kan in ons land veel meer eten dan enkel chocolade, frieten en wafels. Onze bodem is rijk aan tal van restaurants van de bovenste plank, unieke producenten en vernieuwende chefs. Toch blijven die nog te vaak onder de radar bij het grote internationale publiek. Dat moet anders, vindt Toerisme Vlaanderen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee