De 20 beste pasta-adressen van chef Bruna Bonaca: ‘Deze spaghettone met vongole is echt buitengewoon’

Pastology
© Pieter D'Hoop

In hun boek Al Dente as f*ck leren Bruna Bonaca en Emanuelle Mazzaroppi ons hoe je zelf pasta maakt. Wij vroegen hen waar ze zelf graag de voeten onder tafel schuiven.

Waar eten de pastamakers zelf hun deegwaren? Bruna Bonaca tipt de 20 favoriete restaurants van Pastology, en waar je de beste ingrediënten vindt om zelf pasta te draaien.

—Le Pristine

‘Chef Gianluca Vetrugno maakte een ravioli met explosieve sughetto al pomodoro, geserveerd met krab: een absolute topper. Elke keer als we hier aanschuiven, serveert hij interessante pastacombinaties.’

Lange Gasthuisstraat 13, 2000 Antwerpen. lepristine.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Tratt

‘Giorgio Longo en Delphine Worms, de Italiaanse chef en de Franse sommelier van restaurants Arrikiiati en Cannolo, hebben nu ook een eigen trattoria. Proef behalve de pasta van de dag zeker ook de met vlees gevulde ravioli met cacio e pepe en zwart citroenpoeder, die is top.’

Lange Koepoortstraat 59, 2000 Antwerpen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Misera

‘In het gastronomische restaurant Misera serveert chef Nicolas Misera dubbele ravioli met Comté en porcini: de herfst op zijn best.’

Michel de Braeystraat 18, 2000 Antwerpen. nicolasmisera.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Henry’s Bar & Bistrot

‘Bij luxehotel Botanic Sanctuary gaat chef Ruben Christiaens helemaal los met geweldige raviolivullingen waaronder mijn persoonlijke favoriet: paling in ’t groen, maar dan als pasta. Ongelooflijk. Hij serveert ook superkleine, superdunne tortellini met ossenstaart. Alleen een Italiaan kan de finesse hiervan waarderen.’

Leopoldstraat 26, 2000 Antwerpen. botanicantwerp.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Cobra

‘Chef Orlando Schuitema heeft bijna altijd pasta op de kaart, maar zijn spaghettone met vongole en dashi is me haarscherp bijgebleven: echt buitengewoon.’

Leopoldplaats 3, 2000 Antwerpen. cobra-antwerp.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Dôme sur Mer

‘Voor de ravioli du dauphiné van Chef Frédéric Chabert: enorme ravioli, gevuld met Comté.’

Arendstraat 1, 2018 Antwerpen. domesurmer.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—La Botte

‘Ik wil niet cheesy klinken, maar Peppe weet echt wat hij doet, altijd. We hebben samen al de meest geweldige vullingen bedacht (die met sardines, rozijnen en bronzen venkel was niet normaal lekker), en: zijn pasta’s zijn ongeëvenaard.’

Europalaan 99, 3600 Genk. labotte.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Peppe’s

‘Dit is de bistroversie van La Botte, en tegelijk een delicatessenwinkel waar je ook maaltijden kunt meenemen. De mezzi paccheri alla vodka zijn een juweeltje.’

Bochtlaan 2, 3600 Genk.peppes.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Racines

‘Racines in Brussel is een Italiaans restaurant waar eenvoud en authenticiteit centraal staan. Momenteel op de kaart: bottoni met ibericovarkensvlees, ragù en cantharellen. Ik kan er makkelijk een halve kilo van eten.’

Elsensesteenweg 353, 1050 Elsene. racinesbruxelles.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Cécil

‘Het jonge team is zo ontzettend getalenteerd. Ze brengen een klassieke keuken à la carte. Momenteel op de kaart: rigatoni alla vodka met lokale vodka van De Cort, nduja en barilotto. Echt fantastisch.’

Brusselstraat 6, 1760 Roosdaal. restaurantcecile.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Mona Lisa

‘Chef Emanuele Indorato heeft Siciliaanse roots en is een echte pastaliefhebber. Hij kiest zijn pasta’s zorgvuldig uit, met veel aandacht voor detail, vorm en garnering.’

Rue Colonel-Tachet-des-Combes 19, 5530 Yvoi. restaurantmonalisa.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Ni Shifu

‘Noem dumplings geen pasta, maar als je nog nooit in dit restaurant bent geweest, en hun dumplings dus nog nooit hebt geproefd: don’t walk, run! Absoluut fenomenaal.’

Breydelstraat 8, 2018 Antwerpen. nishifu.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Soixante

‘Chef Kuba heeft mijn leven veranderd met zijn handgemaakte Poolse pierogi met kaviaar. Ik denk er minstens een keer per dag aan.’

Guldenvliesstraat 60, 2600 Antwerpen. soixanteantwerp.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Over de grens

—De Tol

‘Ik had nog nooit tagliolini met scampi diabolique gegeten tot ik bij De Tol, in onze thuishaven Eede, aan tafel schoof. Nu kan ik niet meer zonder. Voor een Italiaan klinkt het echt verkeerd, maar het is verslavend.’

De Tol 1, 4529 PT Eede, Nederland. detol.eu

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Armada

‘Chef Baptiste Rivière combineerde bij ons bezoek een vel pasta met mosselen, jus de veau, champignons en mole. Ja, je leest het goed: Mexicaanse mole. Het was een absoluut genot en een totaal nieuwe, onverwachte smaakcombinatie met pasta.’

Rue du boeuf 16, 69005 Lyon, Frankrijk. armada-lyon.fr

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Italië

—Lido84

‘Ze hebben niet een, maar twee pasta’s die je moet proberen: de ongelooflijke spaghettone burro e lievito, en cacio e pepe gekookt in een varkensblaas – wat je nergens anders kunt proeven.’

Corso Giuseppe Zanardelli 196, 25083 Gardone Riviera (Brescia). ristorantelido84.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Antica Osteria Da Cera

‘Niet voor de twee Michelinsterren, wel voor de koude spaghetti met pistache en garnalen: absolute waanzin.’

Via Marghera 24, 30010 Lughetto (Venezia). osteriacera.it

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Chalet Europa

‘Hier eet je sedanini met ezelragout. Misschien een drempel voor toeristen, maar eens je ervan geproefd hebt, kun je niet meer terug.’

Via Büscar 60, 36012 Asiago (Vicenza). chaleteuropa-asiago.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Antica Osteria Del Mirasole

‘Dit is een echte obsessie: tortellini met panna d’affioramento, een type room dat alleen gebruikt wordt in hardcore Italiaanse restaurants.’

Via Giacomo Matteotti 17, 40017 San Giovanni in Persiceto (Bologna). osteriadelmirasole.it

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Menabò

‘De rigatoni alla gricia (met guanciale, pecorino romano en zwarte peper) en vijgen klinkt zo fout, maar smaakt zo goed. Pasta met fruit, in Rome? Het bestaat en het is fantastisch.’

Via delle Palme 44 D, 00171 Roma. menabovinoecucina.it

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Winkelen

Bij Vico Food Box vind je specifieke Italiaanse ingrediënten. Het is alsof je boodschappen doet in een Italiaanse supermarkt, en ze leveren aan huis. vicofoodbox.com

Toptomaten shop je binnenkort via onze webshop. pastology.nl

Geweldige Italiaanse kazen proef je bij Kaasaffineurs Van Tricht. kaasaffineursvantricht.be

De beste eieren haal je bij elke boer in je buurt.

Pastabenodigdheden koop je bij Antica Aguzzeria del Cavallo. aguzzeriadelcavallo.it

Voor deegmixers die niet stuk gaan, is er Maxima. maxima.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise