Review | Culinair

Een bezoek aan de nieuwe bistro van L’air du temps: eigenzinnig doch elegant met fantastische producten uit eigen tuin

de omweg waard
de omweg waard

Restaurant - Bistro L'air du temps

Waar - Rue de la Croix Monet 2, 5310 Éghezée

Type keuken - Frisse en vernieuwende bistrogerechten met moestuinschatten.

Sfeer & geluid - Rustige eetzaal met zicht op het groen.

Rekening - 239 euro voor uitgebreide lunch voor 2 personen met drankjes, hapjes en drie gangen.

Website - airdutemps.be

Ik had nog niet het privilege om aan te schuiven in de tweesterrenzaak van Sang Hoon Degeimbre. Gelukkig opende de chef in februari naast het befaamde L’air du temps een bistro waar je doordeweeks kunt lunchen. Wel staat Degeimbre niet zelf achter de potten: hij vertrouwt de keuken toe aan de Luikse chef Benjamin Denis, die onder meer in de keuken van Couvert Couvert kookte. Hun kookfilosofie ligt dicht bij elkaar: ze eren de seizoenen en oogsten samen uit de reusachtige moestuin van vijf hectare die aan het restaurant grenst.

Deze eigen oogst schittert op het bord: we starten met gepekelde watermeloenkomkommertjes (schattige gestreepte bolletjes die openploffen in je mond), eten de laatste spruiten en gefrituurde blaadjes boerenkool en krijgen bij het hoofdgerecht een verrukkelijke salade van kraakverse warmoesblaadjes. De smaken zijn superieur.

In de modern ingerichte hoeve eten we over de hele lijn verrukkelijk. Verrassende combinaties op de kaart (rokerige tarama met fijne frietjes, delicate flan met zwarte look of schuimige puree met koffie) smaken niet vergezocht maar net vertrouwd. Bovendien loopt de service vlot, wat belangrijk is voor een lunchzaak: in minder dan twee uur aten we drie gangen à la carte zonder dat het gehaast aanvoelde.

Wanneer ik dit schrijf, wil ik opnieuw aanschuiven om de zoete en perfect gegaarde langoustines te proeven, in combinatie met bittere kool en spruitjes. Ook het gekonfijt buikspek met een decadent lepeltje Bel­gische kaviaar en een fijn schuim van aardappel en koffie speelt nog door mijn hoofd. Maar een absoluut hoogtepunt was de chocoladetaart. Deze romige taart zag er loodzwaar uit maar bleek vederlicht, zonder enige toegeving in smaakdiepte. Een streep zure room en een dotje citrusconfituur maakten het dessert onvergetelijk.

Bij Bistro wordt eigenzinnig doch elegant gekookt, met fantastische producten uit eigen tuin en een voorliefde voor bijzondere smaakmakers. Wie de tijd vindt om naar dit rustpunt midden in de uitgestrekte velden te rijden, maakt een goede keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content