10 vuistregels voor gin&tonic-fanaten
Dit zijn volgens mixologist Ben Belmans de tien vuistregels voor elke, zichzelf respecterende gin-tonicfanaat.
Erasmus Bond, een nieuwe Belgische tonic, vroeg aan mixologist Ben Belmans om een manifest te schrijven voor de bereiding van de ideale gin-tonic. Deze tien vuistregels vielen uit de bus. Cheers!
1. Gebruik een goed glas. Een exemplaar voor een echt drankje ; geen glas voor een pronkerige cocktail.
2. Vul het met ijs. Hoe groter de blokken, hoe beter. De ijsblokken moeten koud en droog zijn, zonder oppervlaktewater.
3. Vul het glas voor één derde met je favoriete gin.
4. Vul de rest van het glas met een passende tonic.
5. Voeg eventueel enkele bitters toe. (Een bitter is een jenever waarin een kruidenmengsel heeft getrokken, om het geheel wat extra smaak te geven.)
6. Roer voorzichtig ; één keer volstaat.
7. Garneer met de oliën van een citrusvrucht.
8. Lach, drink en geniet.
9. Herhaal tot je tevreden bent.
10. Onthoud : de bloemen zijn voor je wederhelft.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier