Boost voor kamerplanten

Je zal de levensduur van je orchideeën en andere kamerplanten verlengen door ze af en toe een kopje met flink wat water verdunde koffie te geven.

Anti cellulite

Mix 1/4 kop koffiegruis met drie eetlepels warm water en laat het mengsel 10 minuten wellen. Meng er vervolgens twee eetlepels olijfolie onder en scrub er je probleemzones mee onder de douche.

iStock
© iStock

Meer oogst

Meng een royale hoeveelheid koffiegruis onder je wortel- en radijzenzaad wanneer je ze zaait. Zo bescherm je je toekomstige plantjes tegen ongedierte en zal je je oogst verdubbelen.

Afslanker

Ene Dave Asprey beweert dat je kilo's kan afvallen van koffie met... boter. Als je overweegt het te proberen, zie je hier hoe het moet:

Ontvetter

Je kan de tijd die je besteedt aan de afwas flink reduceren door je aangekoekte pannen te lijf te gaan met enkele theelepels koffiegruis. Was ze daarna uiteraard wel nog gewoon af in een sopje (tenzij je houdt van spaghetti bolognese met koffiesmaak, natuurlijk).

Ontstopper

Koffiegruis is een goede en bovenal natuurlijke ontstopper. Maak dus in het vervolg je koffiezet leeg in lavabo's en gootstenen die wel een onderhoudsbeurt kunnen gebruiken en jaag er vervolgens een ketel kokend water doorheen.

Tegen donkere kringen

Koffie laat je je niet enkel energieker voelen, je gaat er ook zo uitzien. Van gemalen koffie kan je een maskertje maken dat de wallen onder je ogen wakker schudt.

Voor de hond

Ook vlooien houden, net als de insecten in je tuin, niet van koffie. Als je dus wat koffiegruis doorheen de shampoo van je hond mengt, zal je Blackie minder gauw bezoek krijgen van het ongedierte.

(EK)

Je zal de levensduur van je orchideeën en andere kamerplanten verlengen door ze af en toe een kopje met flink wat water verdunde koffie te geven.Mix 1/4 kop koffiegruis met drie eetlepels warm water en laat het mengsel 10 minuten wellen. Meng er vervolgens twee eetlepels olijfolie onder en scrub er je probleemzones mee onder de douche. Meng een royale hoeveelheid koffiegruis onder je wortel- en radijzenzaad wanneer je ze zaait. Zo bescherm je je toekomstige plantjes tegen ongedierte en zal je je oogst verdubbelen.Ene Dave Asprey beweert dat je kilo's kan afvallen van koffie met... boter. Als je overweegt het te proberen, zie je hier hoe het moet:Je kan de tijd die je besteedt aan de afwas flink reduceren door je aangekoekte pannen te lijf te gaan met enkele theelepels koffiegruis. Was ze daarna uiteraard wel nog gewoon af in een sopje (tenzij je houdt van spaghetti bolognese met koffiesmaak, natuurlijk).Koffiegruis is een goede en bovenal natuurlijke ontstopper. Maak dus in het vervolg je koffiezet leeg in lavabo's en gootstenen die wel een onderhoudsbeurt kunnen gebruiken en jaag er vervolgens een ketel kokend water doorheen. Koffie laat je je niet enkel energieker voelen, je gaat er ook zo uitzien. Van gemalen koffie kan je een maskertje maken dat de wallen onder je ogen wakker schudt. Ook vlooien houden, net als de insecten in je tuin, niet van koffie. Als je dus wat koffiegruis doorheen de shampoo van je hond mengt, zal je Blackie minder gauw bezoek krijgen van het ongedierte.(EK)