Acht manieren om koffie anders te gebruiken

© iStock

Dat je een opkikker krijgt van koffie, weet je al langer dan vandaag. Maar wist je dat je het goedje ook goed kan gebruiken in de tuin, bij je beautyrituelen of tijdens de grote kuis?

Boost voor kamerplanten

Je zal de levensduur van je orchideeën en andere kamerplanten verlengen door ze af en toe een kopje met flink wat water verdunde koffie te geven.

Anti cellulite

Mix 1/4 kop koffiegruis met drie eetlepels warm water en laat het mengsel 10 minuten wellen. Meng er vervolgens twee eetlepels olijfolie onder en scrub er je probleemzones mee onder de douche.

Acht manieren om koffie anders te gebruiken
© iStock

Meer oogst

Meng een royale hoeveelheid koffiegruis onder je wortel- en radijzenzaad wanneer je ze zaait. Zo bescherm je je toekomstige plantjes tegen ongedierte en zal je je oogst verdubbelen.

Afslanker

Ene Dave Asprey beweert dat je kilo’s kan afvallen van koffie met… boter. Als je overweegt het te proberen, zie je hier hoe het moet:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ontvetter

Je kan de tijd die je besteedt aan de afwas flink reduceren door je aangekoekte pannen te lijf te gaan met enkele theelepels koffiegruis. Was ze daarna uiteraard wel nog gewoon af in een sopje (tenzij je houdt van spaghetti bolognese met koffiesmaak, natuurlijk).

Ontstopper

Koffiegruis is een goede en bovenal natuurlijke ontstopper. Maak dus in het vervolg je koffiezet leeg in lavabo’s en gootstenen die wel een onderhoudsbeurt kunnen gebruiken en jaag er vervolgens een ketel kokend water doorheen.

Tegen donkere kringen

Koffie laat je je niet enkel energieker voelen, je gaat er ook zo uitzien. Van gemalen koffie kan je een maskertje maken dat de wallen onder je ogen wakker schudt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor de hond

Ook vlooien houden, net als de insecten in je tuin, niet van koffie. Als je dus wat koffiegruis doorheen de shampoo van je hond mengt, zal je Blackie minder gauw bezoek krijgen van het ongedierte.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content