Culinair Berkensap, zuurdesemworkshops en de allerbeste choco: dit zijn de laatste trends uit het culiversum
Culinair Culinair Uitgekookt: eeuwenoude vegan recepten uit de Mediterranée Een zomer lang test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: Nistisima, een boek van Georgina Hayden rond de traditionele plantaardige keuken uit de Mediterranée en omstreken.
Recepten Recepten Moutabal – Auberginecrème met tahin Recept van Zina Abboud. 'Moutabal, een klassieke dip op de mezzetafel net als bijvoorbeeld hummus, is lekker licht. Ik doe er altijd tahin, citroensap en veel knoflook in. Van mijn moeder heb ik geleerd om er bij het kopen van tahin op te letten dat de pasta een rijke, nootachtige smaak heeft en mooi vloeibaar is.'
Recepten Recepten Musabaha – Zina’s hummus Recept van Zina Abboud. 'Hummus is onmisbaar in de Arabische keuken. Het is een vast item op de mezzetafel, maar wordt ook bij het hoofdgerecht geserveerd. Het smaakt bijvoorbeeld heerlijk bij falafel fasolia bzeit. De originele Syrische hummus musabaha is net wat anders dan de Palestijnse of de Libanese hummus, omdat wij er citroensap aan …