Design Design Ambacht met glans: edele metaalbewerkers van eigen bodem Ook in België vind je tal van ambachtslieden om op te bouwen. Wij gingen op zoek naar de gedreven metaalbewerkers die je interieur weten om te buigen en het van extra glans voorzien.
Design Design Hart van hout: de beste Belgische houtbewerkers Geen uitgekiend interieur zonder echte ambachtslieden. Deze twee Belgische houtbewerkers tillen hun vak naar een hoger niveau.
Culinair Culinair Duur beton, plaatsgebrek en impulsieve drinkers: is het einde van de wijnkelder nabij? Nu steeds minder mensen nog een kelder hebben en de supermarkten ook prima en meteen drinkbare wijn verkopen, verdwijnt de wijnkelder uit onze huizen. Enter: de gehuurde wijnkluis of de wijnkoelkast. Die perfect gekoelde fles wijn komt dus met een prijskaartje. Is een goede wijn binnenkort enkel voor de elite?
Culinair Culinair Hoe verloopt een ontbijtshift in een tophotel? ‘Zelfs imperfecte randjes van een spiegelei worden bijgeknipt’ Het wordt de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd, toch zullen we zelden voor het ontbijt een hotel boeken. Onterecht, meent de keukenbrigade van luxehotel La Réserve in Genève. Onze redacteur liep een ochtendshift mee in hun keuken om te zien hoe een vijfsterrenontbijt tot stand komt. "Ik ben tevreden met wat we serveren, maar het kan altijd nóg beter."
Culinair Culinair Goud in de mond: in deze 3 hotels kun je ontbijten bij een sterrenchef Steeds vaker lijken hotels sterrenchefs in te schakelen om zich over het ontbijtmenu te buigen. Drie nieuwe adressen waar je met plezier je wekker voor zet. Dovetale, Londen Deze zomer opende 1 Hotels in de Londense wijk Mayfair (vlak bij Hyde Park) zijn eerste duurzame designhotel op Europese bodem. Kopenhagen, Parijs en Kreta moeten weldra …