Culinair Culinair Onterecht onbemind: onze expert richt de schijnwerper op wijnen van pinot blanc Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week houdt hij een pleidooi voor het kneusje onder de druiven: de pinot blanc.
Culinair Culinair Hoe verloopt een ontbijtshift in een tophotel? ‘Zelfs imperfecte randjes van een spiegelei worden bijgeknipt’ Het wordt de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd, toch zullen we zelden voor het ontbijt een hotel boeken. Onterecht, meent de keukenbrigade van luxehotel La Réserve in Genève. Onze redacteur liep een ochtendshift mee in hun keuken om te zien hoe een vijfsterrenontbijt tot stand komt. "Ik ben tevreden met wat we serveren, maar het kan altijd nóg beter."
Culinair Culinair Manon Schenck is verkozen tot Lady Chef of 2023: 'Ik heb zoveel opgeofferd om hier te raken' Een verfijnde keuken, een menselijke aanpak en jaren van keihard werken: Manon Schenck kookte zich een weg naar tal van onderscheidingen, zo ook die van Lady Chef of 2023. “Ik blijf gewoon koken vanuit het hart.”
Reizen Reizen De leukste stops onderweg naar het zuiden, of noorden Het beste aan je vakantie is de weg ernaartoe. Want noord- of zuidwaarts cruisen met de wagen doe je liefst niet in één trek door. Afremmen voor een mooi museum, stuk natuur of fijn terras? Dit zijn de leukste stops onderweg.
Culinair Culinair Urban wineries: voor deze wijnmakers hoef je de stad niet uit Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends en schenkt klare wijn of bier. Deze week: stadswijn.