Culinair De plantaardige revolutie: waarom springen grote voedingsmerken massaal op de veganistische kar?
Human Interest Nieuw mindfulnessinitiatief om mentale gezondheid in de horeca- en kunstsector op te krikken
Human Interest Human Interest Borgerhoutse parking transformeert tot creatieve hub De citibee parking op het Moorkensplein in Borgerhout wordt omgetoverd tot een pop-up shop waar je vanaf 3 april Ć©Ć©n weekend per maand welkom bent om je te laten onderdompelen in een bad van creatief en lokaal talent.
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Organisaties roepen merken op tot eerlijke verloning arbeiders: '10 cent per T-shirt maakt al groot verschil' Meer dan tweehonderd organisaties uit veertig verschillende landen roepen modebedrijven via de hashtag #PayYourWorkers op om textielarbeiders correct te betalen voor hun geleverde werk. Sinds het begin van de coronacrisis ziet dit deel van de kledingsector af.
Belgiƫ Belgiƫ Heb je tien minuten? River Cleanup start nieuwe challenge tegen zwerfvuil De Belgische organisatie River Cleanup lanceert de #rivercleanupchallenge. Zij maken mensen warm om gedurende ƩƩn maand dagelijks tien minuten lang zwerfvuil op te rapen.
Belgiƫ Belgiƫ Opnieuw extra helpers gezocht voor oogstseizoen Na de succesvolle eerste editie van helpdeoogst.be, zoekt de landbouwsector dit voorjaar opnieuw heel wat extra helpende handen bij de oogst van primeurgroenten-en fruit die eraan komt.
Culinair Culinair Belgische chefs strijden binnenkort weer voor plekje op het WK koken Op 21 november 2021 vindt de nationale selectie voor de Bocuse d'Or, het wereldkampioenschap koken, plaats. Iedere professionele Belgische kok komt in aanmerking voor de selectie.
Culinair Culinair Zo lekker is milieuvriendelijk eten: waarom peulvruchten het voedsel van de toekomst zijn We moeten dringend meer peulvruchten eten om de klimaatdoelstellingen van 2030 te halen. Maar dat betekent niet dat we nu massaal aan de hummus moeten. Er zijn immers talloze alternatieven om die peulvruchten lekker naar binnen te werken.
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Innovation Awards in de textielsector belonen duurzame mondmaskers en revolutionaire weeftechnieken Textirama heeft zonet voor de tweede keer de Innovation Awards voor de textielsector live uitgereikt. De winnaars worden beloond met geldprijzen omdat ze een innovatief idee of project ontwikkeld hebben.
Belgiƫ Belgiƫ Vlaamse overheid op zoek naar duizend tuinen om soja te telen Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) is samen met een groep onderzoekers op zoek naar duizend burgers die het zien zitten om een stukje van hun tuin op te offeren om soja te telen.
Recepten Recepten Loaded fries met bacon en cheddar Wie is er geen cheese lover? Wie houdt er niet van een krokant stukje spek? En dit in combinatie met vers gebakken frietjes. Genieten maar: loaded fries met bacon en cheddar.
Culinair Culinair TikTok verovert de culinaire wereld: waarom ook jij de app zou moeten leren kennen Afgelopen maanden ontpopte TikTok zich tot een waar online kookplatform. Tijd om afstand te nemen van onze ouderwetse kookboeken en een account aan te maken op de populaire video-app?
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Antwerpse sneakers van lokaal recyclagemateriaal: 'Duurzaam kan ook esthetisch en creatief zijn' Custom Territory, een collectief van Antwerpse modemakers en ontwerpers, pakt uit met een schoenencollectie gemaakt van lokaal recyclagemateriaal. De schoenen worden nu al gedragen door drie ambassadeurs, maar via een loting op Instagram maken drie Antwerpenaren kans op een eigen paar.
Culinair Culinair Al 14.000 inschrijvingen voor nieuwe Veggie Challenge Met de 'Veggie Challenge' roept EVA vzw (Ethisch Vegetarisch Alternatief) op om een maand lang vlees vaker aan de kant te laten staan en meer plantaardige voeding te eten. Al meer dan 14.000 mensen schreven zich in voor de challenge die start op 1 maart.
Culinair Culinair Vier stijlvol de eerste picknick van het jaar: tips en recepten Ook last van picknickkriebels nu het kwik dit weekend tot 18 graden stijgt? Geen nood, hier heb je de beste tips en recepten voor een geslaagde picknick met je bubbel.
Dichtbij Dichtbij Vier stadswandelingen op kindermaat om te ontdekken tijdens de krokusvakantie Geen idee wat je met je kinderen nog kan doen nu veel musea al zijn volgeboekt en essentiƫle reizen nog steeds verboden zijn? Trek je wandelschoenen dan eens aan en geniet van een kindvriendelijke stadswandeling in Brussel, Mechelen, Brugge of Lier.
Culinair Culinair Bill Gates: 'Rijke landen zouden volledig moeten overschakelen op vleesvervangers' In zijn nieuw boek 'How To Avoid a Climate Disaster' praat Bill Gates over de opwarming van de aarde en welke beleidsmaatregelen en technologische doorbraken nodig zijn om er iets aan te doen.
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Haider Ackermann aan boord bij Maison Ullens Frans-Colombiaanse Ontwerper Haider Achermann mag zich de nieuwe creatief consulent noemen bij Maison Ullens, een Belgisch modemerk.
Culinair Culinair Brussels Beer Project maakt gin met verwelkte valentijnsboeketten Gedaan met vuilbakken vol verwelkte bloemen in de week na Valentijn. Brouwerij Brussels Beer Project (BBP) uit de hippe Dansaertstraat gaat aan de slag met oude valentijnsboeketten.
Dichtbij Dichtbij Reisbureau organiseert culinaire wandeling in Brussel Tijdens de coronacrisis is wandelen tot internationale volkssport verheven en nieuwe initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit weekend lanceert het reisbureau Travelbase een culinaire route door Brussel.