Culinair Culinair Terugblik op 2018: dan toch maar één driesterrenrestaurant in België 19 november: Michelin deelt naar jaarlijkse gewoonte sterren uit aan restaurants in België en Luxemburg.
Culinair Culinair Lima: de meest geprezen culinaire hotspot van Latijns-Amerika Met drie restaurants in de 50Best, waaronder Central op de zesde en Maido op de zevende plaats, behoort Lima tot de topbestemmingen in de wereld van de gastronomie. De hoofdstad van Peru is dan ook al ruim drie decennia de meest geprezen culinaire hotspot van Latijns-Amerika.
Culinair Culinair De nieuwe Italiaan: het succesverhaal van Niko Romito Zijn restaurant Reale in de Abruzzen telt drie sterren en zijn culinaire imperium blijft zich maar uitbreiden, van Peking tot Dubai naar Milaan. Ons verbaast het niet dat Niko Romito ondertussen negen restaurants heeft. De chef staat garant voor voortreffelijk Italiaans eten, but not as we know it.
Culinair Culinair Jonge Vlaamse chefs koken samen met Thais kooktalent in Bangkok Vijf Flanders Kitchen Rebels gingen een week naar Bangkok om kennis te maken met de smaken van Thailand. Resultaat? Een fusie van Belgische producten en Thaise kookideeën.
Culinair Culinair De baguette van Paul Magnette: burgemeester bakt brood Hij verwierf bekendheid als minister, partijvoorzitter en is nu burgemeester van Charleroi. Wat weinig mensen weten, is dat Paul Magnette ook een gepassioneerd amateurbroodbakker is. "Ik eet alleen nog brood dat ik zelf maak."
Culinair Culinair Honger naar Hongkong: van street food tot sterrenrestaurants Hongkong is niet alleen een plek om je ogen uit te kijken, maar ook om blind gehoor te geven aan het grommen van de maag. Van street food tot sterrenrestaurants, wij selecteerden de niet te missen adressen.
Culinair Culinair Driesterrenchef Emmanuel Renaut: de man van de bergkeuken Emmanuel Renaut is een bergmens in hart en nieren. Sinds 1998 is Megève zijn vaste stek. Met zijn vrouw Kristine runt hij er het driesterrenrestaurant Flocons de Sel, al jaren een trefpunt van professionele en niet-professionele fijnproevers.
Culinair Culinair Toppunt van smaak: de metamorfose van tweesterrenrestaurant Troisgros Een klinkende naam voor al wie graag eet, een pelgrimsoord voor connaisseurs: Troisgros is een instituut, sinds 1930 al. In februari verhuisde het bekende sterrenrestaurant aan de Loire van Roanne naar Ouches, een paar kilometer verder. Een hemelse locatie waar de gerechten letterlijk en figuurlijk vleugels krijgen.
Culinair Culinair Albert Adrià, Big in Barcelona, verklapt zijn geheim: 'Een beetje El Bulli en heel veel Spanje' Albert Adrià wordt vaak gezien als 'het broertje' van Ferran Adrià, de ster van El Bulli. Maar Albert stampte in vijf jaar tijd wel zes restaurants uit de grond, allemaal in Barcelona en elk met een heel eigen keuken. Van Catalaanse tapas en Mexicaanse gastronomie tot de Nikkei-keuken van Peru. En twee herinterpretaties van El Bulli: Tickets en Enigma.
Culinair Culinair Op bezoek bij de beste Italiaanse chef 2017: Riccardo Camanini, een ster aan het Gardameer In Italië is Riccardo Camanini uitgeroepen tot 's lands beste chef. Knack Weekend zakte af naar zijn restaurant Lido 84 - op de oever van het Gardameer - dat in geen tijd uitgroeide tot een van de topadressen van de Italiaanse keuken.
Design Design Het paviljoen rond de eik De tweelingbroers Stefan en Kristof Boxy bouwden hun culinair universum in de boomgaard van een gezinswoning. Dat Maarten Van Severen hun Kitchen Pavilion ontwierp, is tekenend voor hun interesse voor al wat 'kunst' is.