Actuele Thema's »

Waarom gaan mensen weer naaien?

donderdag 23 september 2010 om 13u29

Madama Zsa Zsa - oftewel Kim - is een bekende blogger in het naaiwereldje © Michel Vaerewijck

Twintigers en dertigers nemen massaal weer naald en draad in de hand. Lees hier enkele tips om een volleerde lappenprinses – of prins – te worden.

Patronen en ideeën zoeken


Madame Zsazsa’s blog, met gratis patronen, handleidingen en foto’s, is een van de eerste en ondertussen bekendste in het Vlaamse naaiwereldje. In het echte leven heet Madame Zsazsa Kim (31). Ze genoot een opleiding als patroonontwerpster, is mama van twee zonen en naait al vijf jaar.

Naast haar blog, zijn er op het wereldwijde web nog verschillende andere inspirerende naaisites te vinden. Een selectie: meisjesmama.blogspot.com, eloleo.blogspot.com, www.tantehilde.be, www.knipmode.nl, dewereldvolgensnoemi.blogspot.com, spiegelaandewand.blogspot.com, naai-s.blogspot.com, emmaenmona.blogspot.com, polkadotjes.blogspot.com. Hierop kun je eindeloos voortborduren.

Stoffen (en tierlantijntjes) kopen

Vermiljoen – alias Lien De Bruyn – verkoopt online stoffen met prints die verder gaan dan streepjes en ruitjes. De designstoffen met een retrotwist zijn geïmporteerd uit Japan, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk. De ‘echte’ winkel is in Gent. www.vermiljoenshop.be, vermiljoen.blogspot.com.

In Julija’s Shop vind je wol, stof, knoopjes, lintjes en andere toebehoren. Je kunt ook online bestellen. Nationalestraat 118, 2000 Antwerpen, julijasshop.blogspot.com.

Knutselparadijzen zoals Hexagoon zijn zeldzaam geworden. Ze bieden nochtans een schat aan knopen, stoffen en frisse ideeën. Ravenstraat 79, 3000 Leuven.

En verder: Le Chien Vert (Brussel), De Beer (Harelbeke), www.koekepeertje.be (binnenkort als echte winkel in Brugge), www.noeks.nl, www.fabricworm.com.

Gelijkgestemden vinden

Naailessen kun je volgen bij centra voor volwassenenonderwijs, zelfstandige verenigingen, of privélesgevers.

Creatievelingen met dezelfde passie loop je ook tegen het lijf in clubs zoals die voor ‘stoffige juffertjes’ in Gent (naaiclub.blogspot.com), De ijverige wijven in Gent (madebymamasha.blogspot.com), Hart Labeur in Antwerpen (www.werkhuys.be) enzovoorts.

Katrien Steyaert

KnackWeekend-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Reacties

Cafee Couture | 3 februari 2011

Een gezellig naaiclubje uit het Brugse: Cafee Couture (cafeecouture.blogspot.com). Iedereen welkom!

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 

Meest gedeeld

  • Special Deco & Design
  • 10 om te zien: Nieuwe designtalenten, oude bekenden
  • Designer van het jaar: Marina Bautier

Whitepapers

UiT met Kinderen