Waarom gaan mensen weer naaien?

Lees hier enkele tips om een volleerde lappenprinses – of prins – te worden

Twintigers en dertigers nemen massaal weer naald en draad in de hand. Lees hier enkele tips om een volleerde lappenprinses – of prins – te worden.
Patronen en ideeën zoeken

Madame Zsazsa’s blog, met gratis patronen, handleidingen en foto’s, is een van de eerste en ondertussen bekendste in het Vlaamse naaiwereldje. In het echte leven heet Madame Zsazsa Kim (31). Ze genoot een opleiding als patroonontwerpster, is mama van twee zonen en naait al vijf jaar.

Naast haar blog, zijn er op het wereldwijde web nog verschillende andere inspirerende naaisites te vinden. Een selectie: meisjesmama.blogspot.com, eloleo.blogspot.com, www.tantehilde.be, www.knipmode.nl, dewereldvolgensnoemi.blogspot.com, spiegelaandewand.blogspot.com, naai-s.blogspot.com, emmaenmona.blogspot.com, polkadotjes.blogspot.com. Hierop kun je eindeloos voortborduren.

Stoffen (en tierlantijntjes) kopen

Vermiljoen – alias Lien De Bruyn – verkoopt online stoffen met prints die verder gaan dan streepjes en ruitjes. De designstoffen met een retrotwist zijn geïmporteerd uit Japan, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk. De ‘echte’ winkel is in Gent. www.vermiljoenshop.be, vermiljoen.blogspot.com.

In Julija’s Shop vind je wol, stof, knoopjes, lintjes en andere toebehoren. Je kunt ook online bestellen. Nationalestraat 118, 2000 Antwerpen, julijasshop.blogspot.com.

Knutselparadijzen zoals Hexagoon zijn zeldzaam geworden. Ze bieden nochtans een schat aan knopen, stoffen en frisse ideeën. Ravenstraat 79, 3000 Leuven.

En verder: Le Chien Vert (Brussel), De Beer (Harelbeke), www.koekepeertje.be (binnenkort als echte winkel in Brugge), www.noeks.nl, www.fabricworm.com.

Gelijkgestemden vinden

Naailessen kun je volgen bij centra voor volwassenenonderwijs, zelfstandige verenigingen, of privélesgevers.

Creatievelingen met dezelfde passie loop je ook tegen het lijf in clubs zoals die voor ‘stoffige juffertjes’ in Gent (naaiclub.blogspot.com), De ijverige wijven in Gent (madebymamasha.blogspot.com), Hart Labeur in Antwerpen (www.werkhuys.be) enzovoorts.

Katrien Steyaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content